Фирма „Акансу“ отваря утре обществена трапезария за 120 души

Фирма „Акансу” ЕООД спечели пореден проект за разкриване на обществена трапезария. Фирмата с управител Зекие Чакалова е една от малкото частни фирми, регистрирани като доставчици на тази услуга, финансирана от Фонд „Социална закрила” към Министерство на труда и социалната политика. Трапезарията отваря утре 1 март и ще работи да края на годината в ресторант „Акансу”.
Ще бъде осигурен топъл обяд на 120 души: 50 в Разград, 50 – в с. Раковски и 20 -в с. Стражец. За изпълнение на дейностите фирмата назначи готвач, помощник-готвач и шофьор. Храната за селата Раковски и Стражец се превозва със собствен транспорт на „Акансу“.
Потребители са лица и семейства на месечно подпомагане по Закона за социално подпомагане; лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии /пенсии за осигурителен стаж и възраст; пенсии за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност/; скитащи и бездомни деца и лица.
Съдействие при подготовката и реализацията на проекта оказват Областната организация на БЧК, Дирекция „Социално подпомагане” – Разград и кметствата в селата Раковски и Стражец.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.