Финал на проекта „Твоят час” в Автото

В Гимназията по транспорт и строителство в Разград клубовете по проекта „Твоят час” приключиха работа за тази учебна година. Ученици бяха включени в шест групи: три за преодоляване на обучителни затруднения /“Езикова култура”, „Езикова грамотност”, „Търсачи на миналото”/ и три по интереси /”Туризъм и подвижни игри”, „Фотооко”, „Приятели на природата”/.
В клубовете за преодаляване на обучителни затруднения възпитаниците на училището бяха ангажирани с овладяване на книжовните норми, подготовка за държавния зрелостен изпит по български език и литература, с посещения на театрални постановки по сюжети от матуритетни творби, запознаха се с историята на родния край, посетиха културно-историческите музеи в града, държавния архив и държавни и обществени сгради.
Част от дейността на групите по интереси беше изведена на различни места извън учебното заведение. Учениците се учиха да садят цветя, да организират летуване на къмпинг, участваха в спортни инициативи на градско ниво, изявяваха се във фотоконкурси.
Проектът приключи с представително занятие във Варна. Учениците посетиха Аквариума и Военноморския музей, разходиха се и из Морската градина.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.