Фатме Соколова спечели Голямата награда за документален филм на Международния фестивал „Арлекин“

Фатме Соколова от клуб „Репортери“ към Център за ученическо техническо и научно творчество с ръководител Веселина Йотова спечели Голямата награда в раздел „Документални филми“ на Международния фестивал за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин“.
Филмът на Фатме „Разград – минало и съвременност“ е посветен на историческите и културните забележителности на града ни, на личности, прославили нашия град в миналото и достойни техни последователи в настоящето. Във филма са включени интервюта за Станка и Никола Икономови и техния син Григор Попов с тяхната потомка Теменуга Иванова, изказвания на писателя Иван Джебаров за книгата му „Лудогорски легенди“, на младия талант Павел Матеев, достигнал до финала на телевизионния формат „Големите надежди“, на Валентин Димов за Националния фолклорен събор „Лудогорие“ и част от възстановката на сватбата по „Време разделно“. Кулминацията на филма е клипът с паметното спасяване на дузпите от Козмин Моци на мача „Лудогорец“ – „Стяуа“, довело до класирането на отбора в груповата фаза на Шампионска лига.Nagrada na Fatme ot CUTNT
Фатме успя да се изяви на фестивала благодарение на спонсорството на кмета на Лозница, където тя живее – Айхан Хашимов.
А клуб „Репортери“ към ЦУТНТ – Разград беше един от трите номинирани екипа в раздел „Радиопредавания“, където миналата година взе голямата награда.
Общият брой на участниците във фестивала беше над 150, а на филмите и другите телевизионни продукти – около 35 – в раздели „Игрални филми“, „Документални филми“, „Телевизионни репортажи“, „Телевизионни предавания“, „Видеоклипове“, Клипове „Аз обичам Варна“.
В надпреварата участваха деца и младежи и от Канада, САЩ и Грузия. Журито също бе от различни страни – Дубай, Канада, България – Варна.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.