Учители от Разградско бяха в Одрин

Учители от Лудогорието с успехи през миналата учебна година в областта на спорта и образованието бяха на двудневно посещение в Одрин през почивните дни, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Визитата бе част културния календар към Декларацията за сътрудничество и съвместна дейност, подписана миналия декември от областните управители на Разград и Одрин Гюнай Хюсмен Гюнай Йоздемир.
В групата бяха 20 педагози от ОУ “Васил Априлов“-Исперих, комплексни победители в последното издание на Областната учителска спартакиада, а Гюнай Хюсмен обяви екскурзията като награда за тях по време на церемонията по награждаването на победителите в турнира. Част от групата бяха и 14 учители, чиито възпитаници са класирани на национални кръгове на олимпиади през годината, както и училищни директори и представители на синдикатите в образованието и на Регионалното управление на образованието в Разград.
В Одрин педагозите бяха посрещнати от главния секретар на областната администрация в Одрин Ибрахим Таранджъ. Групата от Разград посети Образователния инспекторат в Одрин и се запозна с дейността на 150-те служители в институцията. Педагозите разгледаха и две местни училища. В техническата гимназия, която посетиха, има над 600 ученика, които се обучават по 10 специалности. Общообразователната гимназия пък е първото училище в Одрин, създадено през 1857 г., сградата е паметник на културата, в нея има музей на училищната история.
Учителите посетиха част от туристическите забележителности в Одрин: църквата „Св. Георги“, джамията „Селимие“, мостовете над реките Марица и Тунджа, Музея на здравето.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.