Учебно-тренировъчно занятие за доброволни екипи за работа при наводнения

Съвместно учебно-тренировъчно занятие за членове на доброволни екипи за работа при наводнения /ДЕРБАК/бе проведено в Пункта за подготовка и помощ при бедствия, на територията на Междуобластната складова база на БЧК в с. Пиргово, в периода 27 – 29 юли 2018 г. В него участваха членове на екипите от Русе, Добрич и Разград.
От БЧК Разград се включиха доброволци и служители – Младен Донев, Иван Петров и Олга Занева. В различните модули на занятието бяха разисквани темите „Взаимодействие между елементите на Единната спасителна система” и „Видове комуникации”. В практическите занятия на брега на р.Дунав бяха оттренирани правилата на лична безопасност, както и методите на употреба и съхранение на екипировката и съоръженията за работа при наводнения.
През втория ден бе проведен тренинг за спасяване с различни спасителни средства в местността Стълпище по поречието на р.Дунав, а тези по първа долекарска помощ и евакуиране на пострадалите в Междуобластната база за бедствена готовност в с. Пиргово. Беше организирана и симулация по издирване, оказване на помощ и евакуиране на пострадали в ситуация на приливна вълна. По време на практическото занятие в района на разгърнатия лагер, бяха отработени и казуси за оказване на първа психологична помощ и психосоциална подкрепа на хора в кризисни ситуации, с обучител Венета Венкова – психолог от ДЕРБАК – Русе. Учението завърши с анализ на различни аспекти от подготовката на екипите.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.