Участници в проект подали 106 сигнала за прояви на омразна реч

106 сигнала за прояви на омразна реч до различни институции са подадени в рамките на проекта „Нашият живот – в нашите ръце“, отчетоха днес на заключителната пресконференция при зам.-областния управител Нурие Црънгалова участниците в него.
Проектът на сдружение „Асоциация Интегро” е изпълнен в партньорство с неправителствените организации „Здравето на ромите” – Сливен и „Ромска солидарност” – Петрич и е обхванал 14 общини от цялата страна. Основната му цел е да стимулира участието на представителите на уязвимите групи, включително роми, в процесите на вземане на решение и формулиране на политики в тези общини. Особен акцент в проекта е бил поставен върху действия, насочени към съществуващи на местно и национално ниво дискриминационни практики и прояви на омразата.
В рамките на проекта на национално ниво е сформирана и група от студенти-стажанти, чиято роля е била да подпомага местните групи да реагират адекватно на прояви на езика на омразата и при необходимост да сезират съответните правозащитни органи и институции.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.