Условна присъда получи разградчанин за транзакции с данни от чужда карта

Условна присъда и глоба от 200 лв. получи разградчинът Робърт Руменов Рачев за 11 транзакции през виртуални ПОС терминали, ползвайки чужда карта. Той бе осъден на осем месеца лишаване от свобода с изпитателен срок от три години.
Наказанието му бе наложено от Разградския окръжен съд, след постигнато споразумение с прокуратурата. Обвиняемият признава вината си и заявява, че доброволно е подписал споразумението.
Рачев бе признат за виновен в това, че на 2 февруари 2013 година, в съучастие с двама помагачи, е използвал данни от чужди платежни инструменти – типа на картата, с която ще плати; номер на картата; валидност-месец и година и трицифрения код за сигурност на картата, издадена от Capital One Bank (Usa), National Association, USA. Без съгласието на титуляра-картодържател Джим Уолис, подсъдимият е влязъл и се е оторизирал от името на К. К. Т. в интернет портал и е извършил общо 11 броя транзакции на обща стойност 520 лева.
Направените в хода на делото разноски в размер на 137.50 лева са за сметка на обвиняемия.Възпитателната работа с Рачев е възложена от съда на началника на РУ на МВР – Разград.
Определението на съда е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда за Рачев, затова не подлежи на обжалване.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.