Увеличение на цената на тока и на водата скоро няма да има

Увеличение на цената на тока и на водата скоро няма да има. Това стана ясно от думите на председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов. Пред БНТ Иванов заяви: Така както не позволяваме резки промени в цената на електроенергията, така ще бъде и по отношение на цената на водата.
КЕВР заяви категорично, и аз го повтарям, че цената на тока за бита остава такава, каквато ние сме я определили в рамките на годишното ценово решение, тоест до 30 юни, посочи Иванов и допълни: КЕВР няма да позволи шоково увеличаване на цената на водата.
По думите му, борсата за електроенергия е крачка към либерализацията. Процедурата по смяна на доставчика ще става по нови правила.
Едновременно с това тече реформа и в областта на ВиК услугите, допълни Иванов. Той съобщи, че Комисията е приела две нови наредби – за регулиране на цената и за регулиране на качеството на водата. То ще става по 29 показатели.
До десетина дни КЕВР изпрати указания до всички ВиК оператори как да изготвят своите бизнес планове и към края на годината ще започне работим по регулиране на цените и качеството. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.