Убиец от Перник излезе предсрочно от затвора

Перничанинът Кристиян Петров, който през 2004 г. уби и наряза на парчета съученика си Кристин Иванов, е освободен от затвора предсрочно за добро поведение.
Изключително жестокото убийство бе извършено на 10 октомври 2004 г. в апартамента на бабата на Кристиян в Перник. Двамата 17-годишни съученици играели карти, когато се скарали. Кристиян съсякъл Кристин с брадва, а след това разчленил трупа му. Убиецът заровил част от тялото в гората над стадион „Металург“ в Перник, а друга част замразил във фризера на баба си.

Три години по-късно Върховният касационен съд го призна за виновен и го осъди на 11 години затвор. Ниската присъда бе постановена, защото младежът бил непълнолетен, когато е убил съученика си. Съдът реши още Петров да плати кръвнина в размер на 200 000 лв. на родителите на убитото момче.

Кристиян Петров е въдворен в затвора, но по-късно за добро поведение е преместен в общежитието в дупнишкото село Самораново, съобщава местният в. „Струма“. През декември 2014 г., отново заради добро поведение, убиецът е освободен предсрочно.През последните месеци от престоя си в Самораново Кристиян е бил пазач на един от контролно-пропускателните пунктове.

„Потресени сме! Какви са тия закони? До момента Кристиян не е платил и един левкръвнина. Парите не ни интересуват, но трябва да има правосъдие“, плаче майката на убития Кристин – Емилия Андонова.

Тъй като той бил непълнолетен, кръвнината е трябвало да бъде платена от родителите му. Въпреки множеството описи и запори на имущество обаче, те не са дали и стотинка на родителите на Кристин.

Почерненото семейство живее в същия блок в Перник, в който е и жилището на убиеца./klassa.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.