Убиецът на Хюлия призна вината си

Делото за убийството на Хюлия Маджар във Варненския окръжен съд тръгна по реда на съкратеното следствие, след като обвиняемият Иван Тодоров призна всички факти и обстоятелства, посочени в обвинителния акт. Това означава, че Тодоров признава и вината си. А след като делото се гледа по реда на съкратеното следствие, обвиняемият може да получи наказание до 30 години затвор.
По време на процеса няма да бъдат разпитвани свидетели, а обвиняемият поиска да даде обяснения при закрити врата заради интимни подробности, които ще разкрие с показанията си. В обясненията си пред съда Тодоров по-късно разкри, че е бил раздразнен от Хюлия, защото отказала да прави секс с него.
Родителите на жертвата Назми и Редмие Маджар бяха конституирани като частни обвинители и предявиха граждански искове по 150 000 лева за всеки един от тях. Техният адвокат – бившият депутат Павел Димитров, изрази становище, че близките на Хюлия са против съкратения ред на процеса. Според тях подсъдимият няма да получи справедливо наказание и мотивите му за извършване на убийството няма да бъдат разкрити.
Процесът започна при голям обществен интерес. Залата на съда се оказа тясна да побере всички желаещи да присъстват и много от тях не успяха да влязат вътре. При влизане в залата на обвиняемия Иван Тодоров майката на Хюлия се разплака.
Сред наблюдателите на делото е депутатът от ДПС Ерджан Себайтин, който заяви, че присъства в качеството си на бивш учител на Хюлия и близък на нейните родители. /КРОСС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.