Убиецът на Паоло може да се укрие, смята майката на детето

„Възможно е убиецът на сина ми да се укрие от правосъдието”. Това заяви в ефира на Нова телевизия Красимира Иванова – майката на 6-годишния Паоло, който беше прегазен от шфьора Георги Сапунджиев в пешеходна зона в Стара Загора. Виновникът за смъртта на детето беше осъден на шест години затвор.
Преди обаче присъдата му реално да влезе в сила ще мине поне още седмица. Това било времето, през което документите по делото трябва да стигнат от съда в Стара Загора до София.
Майката на Паоло обясни още, че Сапунджиев многократно се опитвал да протака делото. Първо настоявал за неговото прекратяване, след това искал да смени адвоката си, защото вече наетият не защитавал правата му.
Красимира Иванова разказа, че и до днес Сапунджиев не се е извинил за убийството. Тя вече и не иска извинение. Относно присъдата твърди, че е удовлетворена, тъй като това е почти максималната по закон. Въпреки това човешкият живот не може да се мери с години.
Преди дни Върховният касационен съд остави в сила присъдата на Георги Сапунджиев, която той обжалва на предишна инстанция.
Инцидентът се случи на 2 юли 2014 г. /Dnes.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.