Убиецът на Борислав остава в ареста

Постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража” наложи днес състав на Окръжния съд на 34-годишния Димитър Николов Петров от Разград, обвиняем за жестокото убийство на 38-годишния Борислав Бориславов, също от Разград, на 11 април.

Съдът се мотивира с факта, че тежкото умишлено престъпление, в което Петров е привлечен като обвиняем, обуславя извода, че е налице реална опасност той да извърши друго престъпление. От доказателствата по делото може да се направи обосновано предположение, че Петров е извършител на убийството, тъй като той единствен е бил заедно с пострадалия през нощта на 11 април, когато двамата са обиколили няколко заведения и после се отправили с джипа на обвиняемия към Пчелина – това е заснето и на охранителна камера в града. Трупът на Бориславов бе намерен до хижата на БТС в местността около 9 ч. сутринта. Съдебният лекар е установил, че смъртта му е настъпила вследствие на множество прободно-порезни и порезни рани по шията, тялото и лявата ръка. В автомобила и по дрехите на обвиняемия е намерена кръв, която според експертизата е с кръвна група, съвпадаща с тази на убития.
Прокурорът по делото Огнян Дамянов поиска същата мярка със същите аргументи. Възражения имаше адвокатът на обвиняемия, който поиска да му бъде наложен „домашен арест”, тъй като Петров бил с отстранен бъбрек още от дете. Съдът счете възражението за неоснователно, защото в момента няма данни състоянието на обвиняемия да е влошено.
Самият Петров се е възползвал от правото си да не дава обяснения на този етап.
Стана ясно също, че обвиняемият е бил осъждан за кражба, но реабилитиран по право.Той е оказал съдействие на разследващите органи, тъй като при телефонно повикване се е отзовал и се е явил в полицията в Сливен, където отишъл веднага щом напуснал местопрестъплението.
Мярката може да се обжалва и протестира пред Варненския апелативен съд. Ако това стане, делото бе насрочено за 21 април от 10 ч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.