Тържества за празника на Езиковата гимназия, чакат вицепрезидента Маргарита Попова

Вицепрезидентът Маргарита Попова ще бъде най-високопоставеният гост на тържествата за 130-годишнината на Разградската гимназията с преподаване на чужди езици и 175 години от рождението на патрона на училището Екзарх Йосиф.
Денят за възпитаниците на гимназията и техните преподаватели бе наситен с разнообразни прояви. Първо бяха открити изложба картини на ученици и учителя Петко Антонов и монумент: камбана и огромно цветно пано – снимка на сградата на училището. Композицията във фоайето е дарение от абитуриентите.
На специална церемония веднага след това бяха поднесени цветя на барелефа на Екзарх Йосиф. Гости на събитието бяха нIMG_1668ародните представители д-р Валентин Василев, д-р Хасан Адемов и Ахмед Ахмедов, областният управител Петър Василев, началникът на просветния инспекторат Атанас Дончев, много бивши ученици. Настоящите гимназисти бяха в униформи. Това не остана незабелязано от директора Пейчо Георгиев, който след тържественото си слово специално подчерта, че така момичетата и момчетата са много красиви и че се замисля дали да не въведе правило за ежедневно носене на униформите.
Изненада за всички присъстващи поднесе разградчанинът проф. Пламен Радев от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“: академична стипендия от него ще получава през следващите четири години ученикът с най-висок успех в гимназията.
С шествие през града всички заедно се придвижиха съм гроба на преподавателя в гимназията акад. Анание Явашов. След поклонението Пейчо Георгиев даде старта на дарителска акция за възстановяване на паметната плоча на акад. Явашов. Касичка за дарения ще има и тази вечер във фоайето на читалище „Развитие“, където в 18.30 часа започва тържественият концерт.
Очаква се вицепрезидентът Маргарита Попова да бъде в залата и да се присъедини към празника на ГПЧЕ. По програма преди това тя има среща с кмета Денчо Бояджиев.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.