Тръмп се забърка в нов скандал, след като изгони мюсюлманка от предизборен митинг

Републиканският кандидат за президент Доналд Тръмп отново се забърка в скандал, след като изгони мюсюлманка от свой предизборен митинг в Южна Каролина, съобщава сп. „Тайм“. Асоциацията за защита на правата на мюсюлманите в САЩ призова Тръмп да се извини.
56-годишната Роуз Хамид е стюардеса, като отишла на предизборния митинг със синя блуза, на която пише „Слаам, идвам с мир“. Жената се изправяла всеки път, когато прецени, че някое от изказванията на Тръмп е обидно, не само за мюсюлманите, но за когото и да е.
Още с първото ставане хората около нея започнали да я сочат. Постепенно започнали да скандират името на Тръмп, за да привлекат вниманието му. Някои от хората започнали да питат Хамид дали не носи бомба. Накрая охраната е извела Хамид, както и хора, които се застъпили за нея.
„Дойдох на митинга, защото повечето привърженици на Тръмп сигурно никога не са виждали мюсюлманин на живо“, коментира Хамид пред Си Ен Ен. „Случилото се показва, че когато започнеш да дехуманизираш другите, това може да превърне човеците в много мразещи и грозни хора“, допълва тя.
Съветът за американо-ислямски връзки призова Тръмп да се извини на Роуз Хамид заради случилото се. Тръмп не спомена за инцидента по време на нова предизборна проява в щата Айова вчера, но защити предложението си за временна забрана на допускането на мюсюлмани в страната. Той каза, че това предложение е привлякло вниманието върху радикалния ислямски есктремизъм, който той обрисува като „дълбоко вкоренен проблем в САЩ и по света“. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.