Тръмп предложи: Не пускайте мюсюлмани в САЩ!

Доналд Тръмп, който е фаворит в надпреварата за републиканската кандидатура за президентските избори в САЩ, призова в понеделник за „тотално и пълно прекратяване на влизането на мюсюлмани в САЩ“, предаде Асошиейтед прес, цитиран от БТА.
Предложената забрана следва да остане в сила, „докато представителите на нашата държава разберат какво става“, се посочва в изявление от неговия щаб. В изявлението се казва още, че предложението на Тръмп идва в отговор на нивото на омраза сред „широки сегменти от мюсюлманското население“ спрямо американците.
„Докато успеем да разрешим и разберем този проблем и опасната заплаха, която той представлява, нашата страна не може да става жертва на ужасни атаки на хора, които вярват само в джихад и които нямат здрав разум и уважение към човешкия живот“, посочи Тръмп в изявлението.
Ръководителят на предизборния му екип Кори Левандовски каза, че предложението би важало за „всички“, включително за мюсюлманите, които искат имигрантски визи, както и за туристите, които искат да влязат в страната.
Левандовски не отговори на въпросите дали забраната следва да включи мюсюлмани, които са американски граждани и са пътували извън страната, или как митническите и граничните служители ще установяват религията на лицата, желаещи да влязат в САЩ.
Предложението на Доналд Тръмп да се забрани на мюсюлмани да влизат в САЩ предизвика бурни реакции.
Изявлението на бизнесмена милиардер и бивша телевизионна звезда предизвика остри критики от неговите съперници за номинацията на републиканците, които търсят начини да го отстранят от челната позиция.
Проучване на общественото мнение в САЩ, направено след нападението в Калифорния, показа големи разлики във възприятията на демократите и републиканците към мюсюлманите. 69 процента от републиканците са изказали най-малко страх по отношение на мюсюлманите в сравнение с 39 процента при демократите. /Dnes.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.