Тръгна делото срещу Волен Сидеров

В отсъствието на председателя на „Атака“ в Софийския градски съд започна делото, по което Волен Сидеров е обвинен в хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на варненския полицай Костадин Колев, съобщава БНР.
Колев заяви, че няма финансови претенции към лидера на националистите, но поиска и беше конституиран като частен обвинител. Защитниците на Сидеров, един от които е депутатът от „Атака“ Явор Нотев, искаха отлагане заради неточно според тях описание на обвинението, заради което Сидеров остана без имунитет. Сред призованите няма депутати от „Атака“.
Според държавното обвинение на 6 януари 2014 г. председателят на „Атака“ и група негови съпартийци са се държали непристойно и са обиждали френското аташе Стефани дьо Мартие на борда на самолета София-Варна, а после, на земята, влезли в остър конфликт с пътници и полицаи.
Освен Колев частни обвинители в процеса са и полицаите Милен Кателиев и Недко Недев, които разказаха пред съда как, в отговор на опитите им да тушират конфликта, Сидеров извикал: „Боклуци. Работите за ТИМ, ще ви уволня“.

Физически нападнат от Сидеров беше един от пасажерите, направил забележка за грубото държание на партийния лидер. Ударен беше и полицай. По обвинението за хулиганство Сидеров може да получи наказание до пет години затвор, а по обвинението за нанасяне на лека телесна повреда се предвиждат до три години лишаване от свобода.

Сидеров не присъства в съдебната зала, тъй като законът не го задължава. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.