Тръгва делото срещу Гриша Ганчев

За утре в спецсъда е насрочено първото заседание по делото срещу бизнесмена Гриша Ганчев и още деветима души, обвинени като организирана престъпна група, създадена с цел извършване на престъпления срещу данъчната система, съобщиха от спецсъда.
Обвинителният акт срещу Ганчев беше внесен за втори път в началото на месеца. Според прокуратурата чрез продажба на захар без фактури, произведена в Бургаските и Девненските захарни заводи, са укрити 711 580,56 лв. данъци.
Първоначално обвинителният акт беше внесен на 30 декември м.г., след като Ганчев се възползва от правото си сам да поиска да бъде съден или делото му да бъде прекратено. Законът дава това право на всеки, който е бил обвиняем повече от две години за тежко престъпление. Съдът обаче откри пропуски и върна делото. От прокуратурата твърдят, че са отстранили нарушенията, а обвиненията остават непроменени.
Обвиненията на Ганчев са три. Първото е за ръководител на групата. Второто е, че умишлено склонил Данаил Ганчев, Емилия Станоева и Милко Димитров да избегнат установяването и плащането на ДДС на „Литекс Комерс“ АД в размер на 711 580,56 лв., като не издадат фактури и затаят истина в документи, подадени до НАП. Третото обвинение е за закана за убийство към вече бившия шеф на НАП Красимир Стефанов.
За участие в престъпната група обвинения имат деветима души – синът на Ганчев Данаил, Милко Димитров, Емилия Станоева, които са изпълнителни директори на „Литекс Комерс“, Камелия Мирчева (бивш изпълнителен директор на „Литекс Комерс“ АД, член на надзорния съвет на акционерното дружество), Милко Талев, Ивайло Талев, Ичко Лозев, Красимира Гроцева и Тодор Симеонов. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.