Три ефективни и две условни присъди по делото за измами със земеделски земи

Районният съд в Разград постанови днес три ефективни и две условни присъди по делото за измами със земеделски земи.
Най-висока присъда от 5 години лишаване от свобода в затворническо общежитие от закрит тип при първоначален строг режим получи Мариана Дочева от Русе. По 3 години и 8 месеца затвор са наказанията на Красен Енев от Разград и Павлин Пеев от Русе. Никола Николов от Русе е с условна присъда от 2 години и 6 месеца, с изпитателен срок от 4 години, а Пенко Екшиян от същия град – от 2 години и 3 месеца, също условно, с изпитателен срок от 3 години. На част от подсъдимите бяха конфискувани и дялове от имоти. Те бяха лишени и от правото да упражняват дейност, свързана с покупко-продажба за срок от 3 години.
Подсъдимите бяха признати за виновни по обвиненията срещу тях за имотни измами, правени с фалшиви лични карти и документи, в различно съизвършителство, в периода от септември 2009 г. до май 2010 г. Престъпленията са извършени с фалшиви пълномощни, а нанесените щети възлизат на 220 390 лева. Парцелите, с които са направени измамите, се намират в Търговище, Русе, Велико Търново, Кубрат и Разград.
Присъдите могат да се обжалват и протестират в 15-дневен срок пред Окръжен съд-Разград.
Делото се гледа за трети път, след като два пъти бе връщано за ново разглеждане. Днешните присъди са по-леки от предишните, а в процеса тогава имаше още двама подсъдими – единият от тях Венелин Варамезов, бе оправдан, а другият – Найден Недялков, бе осъден на четири години затвор при първоначален строг режим задочно, тъй като бе изчезнал от страната.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.