Три госпожици управляваха за ден в Областната администрация

Ученичка от ПМГ „Акад. Н. Обрешков” и две възпитанички на ПГИ „ Робер Шуман” бяха мениджъри за един ден на 25 март в Областна администрация – Разград, съобщиха от пресцентъра на институцията. Влизането на госпожиците в новата им роля бе част от инициативата „Мениджър за един ден 2015“ на организацията „Junior Achievement“.
Зам.-областните управители Нурие Црънгалова и Виолета Тодорова посрещнаха Маргита Славова, Пакизе Акиф и Мехрибан Ниязи и ги въведоха на работните им места. Момичетата взеха участие в работни срещи на администрацията. В едната те се запознаха с организацията за осъществяване на екологичната кампания „Да изчистим България”, на която областната администрация е партньор, а по време на другата – с обсъждането на дневния ред на предстояща среща за вземане на мерки за опазване на пчелите и пчелните семейства от отравяне и начините за провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности.
Мениджърите за един ден имаха възможност да посетят среща на зам.-министъра на Земеделието и храните Георги Костов с жители от областта във връзка с информационната кампания за разяснение на директните плащания за 2015 г.
В края на работния ден момичетата споделиха, че участието им в инициативата е било предизвикателство, което до голяма степен ще допринесе за професионалната им ориентация в бъдеще. Изказаха и задоволството си от това, че са имали възможността да участват в екип от професионалисти и да придобият по-голяма теоретична представа от дейността на Областна администрация. Участниците в инициативата „Мениджър за един ден” получиха сертификат и договор за един ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.