Трима са загиналите в автобусната катастрофа край Микре

Трима души загинаха, а 16 бяха ранени при тежка катастрофа между автобус и кола на пътя София-Варна, съобщиха от полицията в Ловеч.

Инцидентът стана около 9.35 часа на главен път София-Варна в района между селата Голец и Микре, община Угърчин. На завой са се ударили автомобил, пътуващ от София към Варна, и автобус от Лясковец, пътуващ за София, в който са пътували служители на Община Лясковец. Загинали са водачът на автомобила – жена на 45 години от София, шофьорът на автобуса – мъж на 36 години, и един от пътниците в автобуса.

Пострадали са 16 души – всички те са пътували в автобуса, които с автомобили и линейки са транспортирани в ловешката болница. Една жена е по-тежко пострадала, тя е с тежка черепно-мозъчна травма, транспортирана е в неврохирургичната клиника в Плевен, съобщи за Дарик директорът на болницата в Ловеч д-р Татяна Ганчева. Останалите пострадали са с комбинирани травми.

Четирима от останалите пострадали при катастрофата са настанени в хирургично отделение с разкъсно-контузни рани и съчетани гръдни и коремни травми. Трима са хоспитализирани в ортопедично отделение с фрактури на крайници, а един е в ушно отделение.

Пътниците, които не са пострадали, са откарани в сградата на общината в Ловеч. Заради катастрофата заседанието на Общинския съвет е било преустановено. В автобуса са пътували служители на общинската администрация в Лясковец и се предполага, че са отивали на тиймбилдинг. Причините за тежкия инцидент се изясняват.

Пътят е затворен за движение, преминава се по обходен маршрут по път III-401, в посока Микре-Ловеч, и след това по път II-35, в посока Ловеч-Абланица.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.