Трибуна „Моци“ – подарък за 70-годишнината на „Лудогорец“

Най-новата и модерна трибуна на стадион в България – „Моци,“ ще бъде специалният подарък за привържениците на ПФК „Лудогорец“ по случай 70-годишнината на клуба. Уникалното съоръжение, което беше построено със съвместните усилия на Община Разград и ПФК „Лудогорец“, ще приеме първите гости на 15 май по време на мача с „Локомотив“ – София. Тогава са и тържествата за годишнината на „Лудогорец“, съобщиха от пресцентъра на клуба. Церемонията по прерязването на лентата е предвидена в 18 ч., ще я освети русенският митрополит Наум. За празника в Разград ще пристигнат министри, спонсори и партньори на „Лудогорец“.
Специално за юбилея пристига сръбската мегазвезда Цеца Величкович. Ангелогласата Крисия и фолкдивата от Джена също ще бъдат част от спектакъла на „Лудогорец Арена“. Програмата на тържествата предвижда още много забавления, томбола и церемония по награждаване на най-заслужилите ветерани на ПФК „Лудогорец“ и пищна заря. Клубът подготвя и юбилейно издание с уникални фотоси от историята на тима, значки за годишнината, както и специални фланелки с автентичните цветове на отбора. Специална серия шалове също ще се появят в магазинната мрежа на Клуба. Безспорно най-големият хит сред артикулите ще бъде велосипедът „Лудогорец“.
Специалната изненада е Денят на отворени врати на трибуна „Моци“. Всички, които са закупили билет за мача и концерта, ще имат възможност да видят новите съблекалните, които ще ползват Орлите, както и останалите модерни помещения под трибуна „Моци“.
Строежът на съоръжението започна през септември миналата година. Новият сектор разполага с 2308 седящи места със седалки като на „Алианц Арена“ в Мюнхен. По-голямата част от тях са покрити с козирка. За комфорта на зрителите е предвидена кетеринг зона, телевизори, луксозни санитарни възли и стая за първа помощ. Достъпът ще става през турникети, които допълнително увеличават сигурността на „Лудогорец Арена“.
Отборите ще разполагат с модерни и просторни съблекални с всякакви удобства, тунелът е доставен от Великобритания и е по модел на използваните от английските отбори. За медиите е предвидена конферентна зала и удобна миксзона.
Новото съоръжение е част от мащабната инвестиционна програма на ПФК „Лудогорец“. То беше кръстено на футболиста Козмин Моци, станал световноизвестен след като спаси две дузпи на плейофа със „Стяуа“ и „Лудогорец“ дебютира в групите на Шампионската лига.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.