Траурната церемония за жертвите на „Airbus А320“ ще се състои на 17 април в Кьолнската катедрала

Национална траурна церемония за 150-те жертви от катастрофата на „Airbus А320“ на авиокомпанията „Germanwings“ ще се състои на 17 април в Кьолнската катедрала. На церемонията ще присъстват канцлерът на Германия Ангела Меркел и президентът Йоахим Гаук, съобщи говорителят на провинция Северен Рейн-Вестфалия.
Психичните проблеми на втория пилот, заподозрян за умишлено причиняване на катастрофата, не са единствената версия в разследването на инцидента, заяви френски следовател.
Личността на втория пилот, заподозрян в умишлено причиняване на катастрофата в Алпите на самолета на Germanwings, е сериозна следа, но не е единствената в разследването на този етап, заяви френски следовател относно разкритията за психиатричните проблеми на пилота Андреас Любиц.
Останките на Андреас Любиц са идентифицирани с помощта на ДНК анализ, съобщи „Bild am Sonntag“.
Трима френски разследващи заминаха за Дюселдорф, за да участват в разследването на катастрофата в Алпите, чийто фокус се измести към личността на втория пилот, заподозрян в умишлено разбиване на самолета.
Целта ни е да съпоставим елементите, които сме събрали от мястото на катастрофата, със събраното от германските ни колеги, каза пред телевизия БФМ ръководителят на екипа Жан-Пиер Мишел. Според него разследването напредва, но липсват някои важни технически елементи като втората черна кутия, за да се разбере дали е имало умишлен акт, неволна грешка или техническа неизправност. Личността на втория пилот е сериозна следа, но засега никакъв елемент в живота му не обяснява такъв жест.
Френски медии разкриха, че заподозреният пилот Любиц е познавал добре алпийската местност, където се разби самолетът, тъй като неведнъж е идвал в района със семейството си на почивка и на делтапланеризъм. Член на местния клуб твърди, че тренировките са били точно около местността на катастрофата.
Германският вестник „Bild“ публикува интервю с бившата приятелка на втория пилот на самолета Андреас Любиц. Тя твърди, че летецът казвал, че един ден ще направи нещо, което ще промени цялата система, целият свят ще научи името му и ще го помни. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.