Тодор Танев: Следва битка за постове. Готвят се предсрочни избори

25 години се върти темата робство или не. Беше наречено присъствие. Има физическо робство, има духовно, има различни видове робство. За мен е робство. Иначе нямаше да има Руско-турска война, Чипровско въстание, нямаше да има стихотворенията на Ботев…
Хората се поведоха по заглавията и не разбраха, че става дума за предложения на министерството и ще ги променя.
Това каза в студиото на Нова телевизия министърът на образованието проф. Тодор Танев, чиято оставка вчера бе поискана от премиера Бойко Борисов, в следствие на напрежението сред обществото, породено от предложените от МОН промени в учебните програми. Това се случи малко след като министър Танев заяви, че ще има кадрови промени, но едва ли подозираше, че те ще засегнат самия него.
Образователният министър още снощи заяви, че ще подаде оставка без възражения.
Господин Борисов ме е сложил и господин Борисов е този, който ще ме махне. Така е преценил, така трябва да се случи, заяви в отговор на решението на премиера Танев.
Тодор Танев призна, че преди искането на оставката му е искал да се види с премиера Бойко Борисов по три теми – борбата с престъпленията и наркотиците в училищата, борбата с нетолерантността, както и професионалното образование, но такава среща до този момент не се е осъществила.
Проф. Танев се смята за очернен.
Що се отнася до това кой ще седне на стола му в МОН Танев каза, че не се меси в партийните работи. Според него всеки е грешен и следващият министър сигурно също ще има грешки и допълни: Трябва да ми е благодарен за петте закона в чувствителни теми и осигурените 1,3 млрд. за образование.
Може би част от блока няма да се съгласи с това, което става, може би ще се карат кой да ме наследи и т.н., каза още Танев. Според него ще последва битка за постове.
По думите му, не партията на Меглена Кунева, а другата партия в блока, иска предсрочни избори. Може би подготвя такива или се подготвя за тях, коментира той.
Професорът не се притеснява за своето бъдеще, защото студентите и у нас, и в Америка го очакват да се върне, а след месец и нещо ще излезе и новата му книга. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.