ТИР-ове блокираха пътя Батак-Доспат

Десетки автомобили са блокирани на пътя Батак – Доспат, до местността „Картела“. Пред БНР дежурният в областно пътно управление-Пазарджик потвърди наличието на утежнена обстановка в този район, като обясни, че следобед там е имало силен снеговалеж и вятър, от което се е образувала поледица.
Около 15 часа снежната покривкта е достигнала над 10 сантиметра, добави оперативният дежурен. Причинители на голямото задръстване обаче се оказват няколко тира, които в пълно нарушение на забраната за преминаване по този път, тежко натоварени за закъсали на шосето, блокирайки го напълно, разказа диспечерът.
В резултат от двете страни на пътя са се образували дълги опашки от леки автомобили. Дежурният съобщи, че високопроходими машини на пътното управление вече са се насочили към проблемния участък, за да изтеглят закъсалите тирове. Това обаче ще отнеме време, друго засега не може да се направи, призна служителят на управлението.
Той апелира към хората за търпение, въпреки че вината за случилото се е само на тежките камион, нарушили забраната за преминаване.
От АПИ съобщиха, че по пътя Батак – Девин от този момент нататък трябва да се минава само с вериги. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.