Тировете отново спряха на „Илинден“ и „Кулата“

Товарните автомобили отново не преминават през граничните пунктове „Илинден“ и „Кулата“.
Към 9 часа тази сутрин гръцките фермери отново са блокирали двата възлови гранични пункта и опашката от тирове от двете страни на границата не помръдва.
Обстановката по границата ни с Гърция остава доста напрегната след като вече втора седмица гръцките фермери окупират двата основни пункта „Кулата-Промахон“ и „Илинден-Ексохи“. Нещо повече, по неофициална информация от днес в 12:00 часа започва 24-часова блокада, която ще обхване и „Маказа“, пише бТВ.
Гръцките фермери заплашиха да засилят блокадата на пътищата, граничните пунктове и регионалните летища от днес, освен ако властите не се съобразят с исканията им. Решението за още протести бе подписано от представителите на 62 блокади след шестчасови преговори. Общото искане е оттеглянето на проекта за промени в пенсионната и данъчната система.
Вчера министърът на транспорта Ивайло Московски отиде при протестиращите, за да потърси политическо решение на кризата. Единственият резултат беше, че гръцките власти разрешиха да се помогне на българските шофьори, които бедстват от гръцката страна на границата. Те нямат достъп до храна, няма и тоалетни в продължение на километри. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.