Теодор Ролев – независим кандидат за кмет на Разград

Теодор Ролев обяви кандидатурата си за кандидат за кмет на Разград точно четири месеца преди истинските избори, защото е убеден, че без балотаж в столицата на Лудогорието кмет не може да бъде избран и смята, че 2 ноември e неговият ден.
Тръгвам като независим кандидат, лично, с името си, защото отговорността да бъдеш кмет на общината е персонална. Не се крия зад партия, не искам да бъда посочен от партийни величия. Държа да съм независим от когото и да било и да съм пред хората с моя опит и умения, каза Ролев.
Кандидатирам се, за да подобря живота тук, сега в Разград не се живее добре, въпреки твърденията за обратното. Показателен за това е фактът, че според справка на ГРАО за последните 15 години градът е намалял с над 10 000 човека, което е равно на 20% от живеещите сега тук по настоящ адрес хора, мотивира решението за влизане в кметската надпревара Теодор Ролев. Според направеното от него проучване, градът се обезлюдявал с темпове два пъти над тези за страната – при това от тук си тръгвали млади и квалифицирани специалисти.
Те напускат заради партийно-роднинската колаборация на управлението между БСП и ДПС и назначаването на възлови места на абсолютно некомпетентни хора. Нужна е промяна от корена, нужна е смяна на модела на управление. Има начини да се управлява ефективно и да се използват обществените средства. Предлагам работещи формули за това и на изборите ще разчитам точно на тези, които искат тази промяна в града и общината, каза още Ролев.
Той е категоричен, че сегашните управляващи не са направили много неща, а още повече са объркали, особено в сфери като образованието и здравеопазването. Като пример той посочи неуспешния опит за обединяване на Транспортната със Селскостопанската гимназия, за да се освободи сграда на Природо-математическата гимназия. Това се случило заради груби административни грешки. Самият той вече се бил захванал отново с проблема, но следвайки собственото си предложение от преди две години – че Транспортната гимназия трябва да се слее с Техническата. Освен че са в съседни парцели, те са и с един принципал – просветно министерство, обяснява Ролев. Вчера даже имал среща в МОН на ниво началник на кабинета на министъра. След нея смята, че сливането на училищата може да бъде факт идното лято.
За да бъде докрай убедителен в кандидатурата си като независим, накрая Теодор Ролев каза, че Демократи за силна България – партията ,чийто общински председател е той и в момента, не е санкционирала решението му. В ДСБ смятали, че той трябва да участва в изборите като кандидат на Реформаторския блок. Аз обаче искам и знам, че мога да го направя с подкрепата на хората, които желаят промяна от корена на модела на управление на Разград и общината, категоричен бе Ролев.
Редом с него на представянето днес бяха юристът Ивелина Игнатова, музикантът Йовчо Ковацалиев и бизнесмените Мартин Нешев и Недялко Неделчев – част от Инициативния комитет за издигане на кандидатурата му.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.