Телата на тримата издирвани са открити в сутерена на хотел „Вероника”

Телата на тримата работници, които бяха в неизвестност след срутването на хотел „Вероника“ в комплекса „Слънчев ден“ край Варна, са открити в района на сутеренно помещение, заяви началникът на служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ във Варна гл. инсп. Тихомир Тотев пред „Фокус“.
Първото тяло е открито около 19.50 ч. снощи, второто – около 21.30 часа. Тялото на последния издирван е открито в 0.10 часа. След съответните процедури, операцията е прекратена в 1.30 часа.
По думите на Тотев, спасителната операция е преминала по предварителен план, екипите са били в готовност да работят без прекъсване. Очакванията са били около обяд днес да е претърсен целият район, където е имало срутване. Работили са два багера, осем души от службата и трима-четирима души от общинския щаб за защита при бедствия. На място е имало дежурна линейка, полицейски и следствени органи.
Възстановена е готовността на участвалите в спасителната акция екипи на пожарната служба. В момента продължават процесуално-следствени действия за изясняване на причините, довели до трагедията. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.