Талантливи пианисти от Музикалната школа – с куп награди от два международни конкурса

Христиана Наковска, Шукрие Динчерова и Офелия Керчева – възпитанички на Галина Георева, и Ивана Хосровян и Сезер Емиров – възпитаници на Нина Георгиева от Музикалната школа „Илия Бърнев“ към читалище „Развитие“ в Разград, се върнаха отрупани с куп награди от два престижни международни конкурса в София.

В четвъртото издание на конкурса за пианисти „Вива пиано“ – в дебютното си участие на международен конкурс, Ивана спечели второто място и Специалната награда на името на „Александър Райчев“. Сезер бе най-добър сред 16-годишните и грабна първото място, при това с най-висок бал в конкурса изобщо – 98.3 от възможни 100 точки. Журито му присъди и Специалната награда на името на „Антон Диков“, както и Специалната награда на името на „Димитър Ненов“. Христиана стана втора в най-силната група, заедно с Хасан и Ибрахим – близнаците, които бяха с Крисия на Детската Евровизия миналата година. Шукрие Динчерова се връща от кокурса с трето място в своята група. Преподавателките по пиано на децата са с дипломи за високи професионални постижения. Международното жури е от специалисти от Русия, Швейцария, Турция, Австрия и Албания.
От 23-то издание на конкурса за инструменталисти „Музиката и земята“, в който няма възрастови групи и участват музиканти от 5 до 35 години, които свирят на различни инструменти един след друг по жребий, Шукрие Динчерова грабна Специалната награда за изпълнение, а Офелия Керчева – Специалната награда за изпълнение на творба, посветена на природата. Преподавателката им Галина Героева е с диплом за високи педагогически постижения. В този конкурс журито е само от професори, а самият конкурс е за професионалrсти, но допуска и даровите деца, тъкмо за да им даде възможност да разкрият напълно дарбите, си казва Героева. Точно затова тя оценява изключително високо постиженията на своите ученички.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.