Таланти от Музикалната школа – с куп награди от конкурса „Морско конче”

Таланти от Музикалната школа „Илия Бърнев” към читалище „Развитие” в Разград отново се върнаха с куп награди от ХІІ Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Морско конче” във Варна.

Децата бяха на висота и спечелиха престижните призове в почти всички възрастови групи. Те са възпитаници на вокалните педагози Надежда Радославова и Адриан Маджаров, които са много доволни от тях. Седемгодишната Рая Момчева бе удостоена с втора награда във втора възрастова група в категорията индивидуални изпълнители. Пак при индивидуалните изпълнители 10-годишната Надежда Дочева във втора възрастова група е с поощрителна награда. 12-годишната Дея Куманова грабна първата награда в трета възрастова група. Това й даде право да участва и в гала концерта на конкурса. 

В категорията „Дуети” Надежда Дочева и Деян Денчев получиха трета награда. Те се състезаваха с по-големи съперници – във втора възрастова група, но това не им попречи да бъдат сред най-добрите.

С три награди от конкурса се върна 14-годишната Александра Златева. Тя се представи прекрасно и бе възнаградена за това с най-големия приз – Гран при. Талантливото момиче за първи път печели Гран при в своето развитие и това за нея е голямо постижение. Коментарите за нея от журито са били, че е била перфектна на конкурса. Александра Златева е класирана и на първо място в четвърта възрастова група, освен това е отличена със специалната награда за най-добро изпълнение на българска песен – „Дошъл назаем” на Радостина Колева.

Педагозите на младите певци подчертаха, че на галаконцерта те са пели още по-хубаво, отколкото в конкурсната програма, тъй като вече са се били освободили от напрежението.

Участниците в конкурса бяха оценявани от жури с председател Хайгашот Агасян – композитор, инструменталист и певец, и членове: Мая Райкова – продуцент в БНР и музикален педагог, Тодор Генев – певец и композитор, Йордан Попов – вокален педагог.

Вокалните педагози на разградските таланти – Надежда Радославова и Адриан Маджаров, са удостоени с дипломи за високи педагогически постижения. В „Морско конче” тази година участваха над 150 деца – индивидуални изпълнители, дуети, триа и вокални групи от цяла България – София, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Шумен, Враца, Разград, Добрич, Силистра, Котел, Търговище и др.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.