Таксиметровите шофьори искат стоянки край големите супермаркети, автобусните спирки и химически тоалетни

На вечеря по покана на областния управител за негова сметка таксиметровите шофьори от Разград настояха за изграждане на нова таксиметрова стоянка, зони за паркиране пред големите супермаркети, изчакващи места в районите на автобусните спирки, както и поставяне на химически тоалетни край сегашните стоянки.

Те се оплакаха и от слабия контрол, който санкциониращите институции осъществяват спрямо нерегламентираните таксита. От своя страна Гюнай Хюсмен ги призова да сигнализират, когато видят такива нарушения. Водачите имаха предложения и за подобряване на нормативната база, по която работят и плащат данъци, като настояха за разсрочено плащане на налозите.

Собствениците на жълтите коли попитаха и кога ще се ремонтира пътят Разград – Кубрат и получиха уверение, че се прави всичко възможно да се осигурят средства за ремонт на най-тежките пътни участъци в региона.

Идеята за среща възникнала по време на случайна среща на Гюнай Хюсмен с водачите на таксита, уточняват от пресцентъра на областната администрация. На поканата му да споделят проблемите си се отзоваха 30 шофьори.

Част от поставените въпроси не са били от компетенциите на областния управител, но той поел ангажимент да ги постави там, където те могат да намерят решение.

Гюнай Хюсмен е първият управник на подобна позиция, който по своя инициатива се е срещнал с таксиметровите шофьори, за да чуе проблемите им, припомнят още от пресцентъра на областната администрация.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.