С. Цацаров: Няма да стоя и да мълча, когато Кънев си плакне устата

„Аз не съм сложен за главен прокурор, за да мълча. Радан Кънев не случи на прокурор. Няма да стоя и да мълча, когато той си плакне устата“, каза главният прокурор Сотир Цацаров в интервю за Нова телевизия.
Той заяви, че няма намерение да подава оставка. „Защо да си тръгна, защо да им доставя това удоволствие, когато мисля, че правя каквото трябва, го правя“, каза Цацаров и допълни, че няма да се съобразява „с площадни викове“ и собствениците на някои медии.
„ВСС не трябва да подава оставка. Това е невъзможно юридически, защото няма саморазпускане на такъв орган. Има индивидуални актове за оставки“, заяви още Сотир Цацаров .
Според него SMS-скандалът във ВСС е „абсолютно измислен“. „Записи между „двете каки“ Румяна Ченалова и Владимира Янева са пускани услужливо, изчислено във времето, според съответната конюнктура и злоба на деня. Записите не са СРС, а манипулация, която определени сили използват, за да дестабилизират ситуацията“, коментира Цацаров.
„Театърът е много ясен. Защо Румяна Ченалова е толкова словоохотлива пред всички медии, а когато това, което каже, трябва да бъде записано в протокол за разпит, единствените й думи са „Не знам“ и „Не помня“, попита главният прокурор.
Той уточни, че Делян Пеевски ще бъде разпитван заради твърденията на Румяна Ченалова, че определен кмет е водил кандидати за председатели на съдилища при него.
„При него имаше голяма разлика в поведението и начина на говорене в зависимост от мястото, където това ставаше. По стечение на служебното си положение съм присъствал на разговори между Иванов и премиера. Има разлика в публичното поведение и в поведението в премиерския кабинет, но няма да изпадам в интриги“, каза Цацаров в коментар на думите на бившия правосъден министър Христо Иванов, според когото в България има върховенство не на закона, а на главния прокурор.
По думите му цялата политическа логика на говоренето на ДСБ е директно насочена срещу прокуратурата. Относно промените в Конституцията и твърденията на Радан Кънев, че те са хвърляне на прах в очите и е изпълнена волята на Цацаров да доминира във ВСС, главният прокурор каза, че не е чувал подобни твърдения, но ако някой направи подобно изявление, това би било „върховна глупост“. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.