С „фактите говорят“ Борисов хвали постигнатото от кабинета

Когато фактите говорят, дори и коментарите са излишни. Така премиерът в оставка Бойко Борисов се отчете на годишната среща между бизнеса и правителството.
Борисов се похвали с високите постижения на управлението си. Подал оставка заради морала. Така постъпи Дейвид Камерън, припомни той позицията на тогавашния британски премиер за Брекзит. Така постъпи Ренци в Италия, каза Борисов.
Той захапа Иво Прокопиев, който в началото на форума се оплака, че е репресиран като обвиняем за ЕВН. Аз картички не пращам, заяви Борисов и сподели, че е обиден от намека му. Пратил му SMS за Нова година. Аз никога не съм ползвал репресии, каза премиерът. Даже го обвинявали, че е мек. Репресирал като трябвало да махне трите посредника за газ.
Министър-председателят подчерта, че трудно се бори контрабандата, но пък печели врагове. Тих унес имало в обществото. Забравяли се грешните правителствени решения. От 1 до 100, поне 95 сме направили добре, изтъкна той постиженията си.
Какво да очакваме от бъдещето при тези антагонистични отношения между партиите, попита Бойко Борисов. Пътеводна звезда му била евроатлантическата ориентация на България. С президента Плевнелиев успявали да водят прагматични отношения.
Относно референдума Борисов каза, че е убеден, че няма да е по-добре.
За международната обстановка Бойко Борисов коментира, че голяма част от кандидатите за президенти и лидери в Европейския съюз са срещу санкции за Русия.
В Турция през ден имало атентати, САЩ са разделени. Не съм оптимист за бъдещето, подчерта Бойко Борисов.

Сross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.