С празник на площада Разград пожела успех на момчетата на „Лудогорец“ на Световното за деца

В Деня на футбола и приятелството Разград пожела успех на момчетата на „Лудогорец“ на Световното за деца „Футбол за приятелство“. На площад „Възраждане“ за талантите от набор 2001 г. на треньора Милан Чирич танцуваха futbol 2мажоретките от Центъра за работа с деца и пяха Дея Куманова, Александра Златева, Даяна Гиргинова, Иван Гайдаров и група „Въртележка“ от Музикалната школа „Илия Бърнев“. Към празника се присъедини кметът на Денчо Бояджиев, който пожела на
децата да покажат по най-добрия начин футболните си умения в Берлин, да се забавляват истински и да се върнат от там с много нови приятели от целия свят. Преди това момчетата в зелени екипи привързаха на ръцете на градоначалника и на директора на академията на „Лудогорец“ Яков Папарков синьо-зелената гривна, символ на световната социална инициатива „Футбол за приятелство“.

Детският отбор на „Лудогорец“ ще има честта на участва в Световното първенство за деца – турнирът „Футбол за приятелство“, който тази година ще се проведе в Берлин от 4 до 7 юни, Както подсказват датите, те ще имат възможност да играят пред очите на световни футболни величия и да гледат наживо на futbol 3„Олимпиящадион“ финала на Шампионската лига. Според Чирич и Папарков участието в Берлин не цели спечелването на турнира, а това децата да се срещнат със свои връстници от света, да поиграт с тях класен футбол, да си прекарат страхотно и да създадат много нови приятелства. На терените в Берлин ще си дадат среща деца от футболни школи от 24 държави. Сред участниците в турнира са „Цървена звезда“, „Бешикташ“, „Лацио“, „Атлетика“ – Мадрид, „Зенит“- Москва“, „Байерн“ и др. Там децата от Разград ще защитават честта не само на „Лудогорец“, но и на България.
Празникът завърши с подаръци за всички – балони с цветовете на „Лудогорец“, синьо-зелените гривни на „Футбол за приятелство“ и няколко минути футбол на малки вратички от децата на „Лудогорец“.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.