С нови шосета в Бургас: Без тапи за морето от 2017-та

Някои от основните пътни артерии в Бургас ще бъдат ремонтирани и доизградени през следващата година със средства от местния бюджет. Информацията съобщи кметът на черноморския град Димитър Николов в интервю пред Kmeta.bg.

Очаква се да бъде завършен и Южният обход на града, който ще облекчи транзитния трафик към Созопол, Царево и Малко Търново.

„Освен това за удобство на бургазлии и за облекчаване на транзитния крафик при входа на Бургас – откъм автомагистрала „Тракия” – ще бъде изградена нова отсечка. По предварителните данни, които имаме, първоначално около 30-35% от този трафик ще се отклони”.
„Ще проектираме и ще изградим допълнителна улица в комплекс „Зорница”, която ще е в близост до сградата с 5D киното. Имаме решение на Общинския съвет за този светофар, тъй като там са ставали няколко ПТП-та. Имаме го като предложение и от гражданите. Така че през следващата година този инфраструктурен проект ще бъде реализиран”, обясни градоначалникът.

Той уточи, че в бюджета за 2017 г. са заделени средства и за проектиране на нова улица в крайния участък на ул. „Ангел Димитров”в кв. Сарафово. За нея през годините са правени няколко подписки от гражданите.

„Това е т.нар. обръщало на кв. Сарафово, което ще даде възможност да се обхванат и новозастроените жилищни територии в квартала, където и в момента тече интензивно строителство на жилищни сгради. Ние очакваме там да има допълнително увеличение на пътникопотока”, заяви кметът.

Kmeta.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.