С национален протест плашат производители на ракия

Производителите на ракия плашат с национален протест, ако не паднат промените в Закона за акцизите и данъчните складове.
Собственици на малки казани за ракия се срещнаха с премиера Бойко Борисов, след като проведоха срещи и с всички партии в парламента.
Ще има поне още една среща, обяви производителят Антон Андонов. Кога обаче ще е тя, той не знае, защото премиерът бил много зает човек и не можел да се занимава с всяка дреболия в държавата.
Андонов е обнадежден след срещите и с депутатите, че промените в закона, даващи на малките казани да произвеждат само 6 месеца в годината, ще отпаднат.
Ако не стане след три месеца, не искаме да плашим никого, но ще има национален протест, отсече Андонов.
Според него в момента работят около 1500 регистрирани в Агенция „Митници“ казани. Има доста нелегални хора, които бъркат спирт и му лепват етикета „домашна ракия“. Тя има същия цвят, но вкусът е различен, предупреди производителят.
Стана ясно, че недоволните производители на ракия имат и новоучредено Сдружение на българската домашна ракия – браншова организация за тези на светло. Имаме над 250 представители досега, набираме скорост, доволен е Андонов.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.