С гласа на „реформатора“ Мануел Василев Надежда Радославова отново е председател на ОбС в Разград

Заседание на Общинския съвет в Разград започна с избор на титуляр за поста председател на Общинския съвет.

Временно функцията на председател изпълняваше заместник-председателят Калоян Монев. Направено бе само едно предложение – от съветника от ГЕРБ Мариан Иванов, който предложи за поста предишния председател Надежда Радославова. Избрана бе петчленна комисия по избора, в която влизаха съветниците Стефан Стефанов от ГЕРБ, независимите Фатме Селим и Рейхан Вели, Владимир Димитров от Кауза Разград и Мариан Иванов от ГЕРБ – председател. 

Мануел Василев
Мануел Василев

Одобрени бяха правилата на избора по съответната процедура. Проведе се тайно гласуване, след което председателят на комисията по избора Мариан Иванов докладва пред съветниците резултатите. Гласовете „за“ за Надежда Радослава са 17, което е достатъчно да бъде избрана – това са гласовете на съветниците от ГЕРБ, Кауза Разград, трима независими и един от Реформаторския блок – Мануел Василев. В гласуването не участваха съветниците от ДПС, БСП и реформаторите, с изключение на Мануел Василев. Калоян Монев обяви, че Радославова е новият председател, и отстъпи председателското място, като по-нататък сесията бе водена от новия шеф на местния парламент.

Надежда Радославова не е нова на поста – тя ръководеше местния парламент още от началото на настоящия мандат до ноември миналата година, когато бе сменена от Стоян Димитров от БСП, а сега отново се завърна на поста, след като преди месец Стоян Димитров бе освободен.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.