Със сняг, но без студ до края на януари

Днес може да завали до обяд, като ще започне от южните райони и постепенно в цялата страна. Почти навсякъде валежите ще са от сняг, само на места в югоизточните райони и по морския бряг – дъжд и мокър сняг, предаде БТВ. По-силно ще вали през нощта, когато снеговалежите ще продължат. Вятърът ще е слаб, в Източна България – умерен, а максималните температури ще бъдат между минус 3 и плюс 2 градуса.

И през следващите 3 дни ще вали сняг, по-съществено и на повече места в Източна и в Южна България. В западните райони ще вали с прекъсвания, а и количествата няма да са толкова значителни.

Вятърът ще се усили, особено в Североизточна България, и там отново ще има виелици и навявания. Температурите ще са почти без дневен ход, но поне няма да са толкова ниски, колкото миналата седмица. В петък все още ще превалява сняг, но постепенно валежите ще спират и вятърът ще отслабва. Това обаче ще бъде за сметка на сутрешните температури, които ще се понижат- очакваме от минус 12 до минус 7 градуса. В събота и неделя ще е почти без валежи, но ще остане студено.

Следващата седмица от понеделник до четвъртък отново ще има условия за валежна обстановка в страната и превалявания от сняг. И отново за петък, събота и неделя очакваме да спрат и времето да се стабилизира. Температурите в низините ще си останат ниски, възможно е да има и мъгли, но в планините ще бъде по-приятно. Там очакваме да е предимно слънчево и с по-високи температури. През последните 2 дни на януари отново е възможно да завали- предимно сняг, на места в източните и южни райони-отново дъжд.

Очакванията са месец февруари да започне със сравнително меко време.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.