Съдът решава да върне ли в ареста съдия Румяна Ченалова

Софийският апелативен съд /САС/ ще решава да върне ли в ареста съдия Румяна Ченалова, след като прокуратурата протестира определението на Градския съд, с което тя излезе на свобода срещу 8 000 лева. Самата Ченалова пък иска да бъде намален размерът на паричната й гаранция.
Ченалова напусна ареста на Националното следствие в ранните часове миналия петък, след определения на доскорошна нейна колежка, че има данни да е извършила документно престъпление, но не и длъжностно, както твърди прокуратурата.
Съдия Веселина Ставрева обърна внимание на намиращите се по делото свидетелски показания, че Ченалова е взела пари от страна по нейно търговско дело, но с уточнението, че разследващите не са работили по тях, заети да доказват, че Ченалова не е болна, а се крие от правосъдието. Заради последния аргумент, плюс оперативни данни, че съдийката планира бягство в Бразилия, с прокурорско постановление, Румяна Ченалова прекара 48 часа в ареста. Със съобщението, че ще искат тя отново да бъде задържана, от прокуратурата обявиха, че работят и по коментираната от Софийския градски съд корупционна линия. Дали в тази посока са проведени разпити, ще стане ясно днес, както и дали държавното обвинение ще се възползва от шестте червени папки, които получи вчера от ВСС, всяка с работно име, но всички свързани с дела и проверки срещу Ченалова, от 2012-а година до отстраняването й от длъжност в началото на тази година. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.