Съдът отне в полза на държавата имущество за 407 837 лв. на трима разградчани

Разградският окръжен съд постанови решение, с което отнема в полза на държавата имущество на стойност 407 837 лв., собственост на разградчаните Силвия Григорова, Георги Крумов и сина му Петър Петров. Става дума за жилищни сгради, леки автомобили и суми без установен законен източник.
Искът срещу тримата бе внесен от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, той бе на стойност 409 951 лева. Той е почти изцяло уважен от съда, тъй като е отхвърлен искът само за сумата 2000лв., представляваща приход от продажбата на лек автомобил „Фолксваген Пасат”.
Ответниците следва да заплатят и държавна такса в размер на 16 313,49лв., съобразно уважената част от исковете, както и направените по делото разноски в размер на 1402,59лв.
Решението подлежи на обжалване пред Апелативен съд Варна в двуседмичен срок от връчването му на страните.
Припомням, че Силвия Григорова и Георги Крумов бяха осъдени през април 2014 година за пране на пари и сводничество. Те са признати за виновни в извършване на сделки с имущество, придобито от документни и данъчни престъпления, и от предоставяне систематически на помещения за проституция в периода 2009-2013 година. Присъдите им са условни и са постановени след споразумение на двамата подсъдими с прокуратурата.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.