Апелативният съд отново ще преценява измислял ли си е бившият кмет на Исперих Адил Решидов природни бедствия

Върховният касационен съд отмени оправдателната присъда на Апелатитивния съд във Варна за бившия кмет на Исперих Адил Решидов. Делото е върнато за ново разглеждане.

Припомнямe, че Решидов бе подсъдим за неправомерно усвояване на средства за бедствия и аварии. Като кмет на Исперих той е подал искане до Междуведомствената комисия за бедствия и аварии за ремонт на кметствата в Исперих и село Лудогорци, църквата в Малък Поровец, джамията в Драгомъж, детската градина в Лудогорци и дирекция „Образование, здравеопазване, култура“ в община Исперих.
Мотивът му е бил, че сградите били пострадали от буря на 5 октомври 2008 г. , но според държавното обвинение на тази дата не е имало природно бедствие.
Според Върховния съд са събрани доказателства за действително протеклото на 5 октомври 2008 г. природно събитие със силен вятър и валежи, което според обвинителната власт не се вмества в понятието „бедствие”. Съдиите са пренебрегнали показанията на свидетелите, според които бедствие на въпросната дата не е имало, се казва още в решението.
/e-Razgrad

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.