Студът идва – минус 20 във вторник, ще е ледено до четвъртък включително

До вчера предвижданията бяха за много студено време до сряда, след което да започне повишение на температурите. Но към ледените дни се добавя още един – така големият мраз ще е до четвъртък.

В неделя бяха регистрирани много ниските температури – минус 24° в Кюстендил и минус 18° в Горна баня.

От днес късно вечерта и утре се очаква страната ни да е под влиянието на нов средиземноморски циклон, който ще доведе до нови валежи от сняг. Минималните температури ще са предимно между -10 и -15°, в отделни райони, при стихване на вятъра и разкъсване на облачността, и около и под -20°. Максималните стойности ще са между -10° и -5°.

Продължителната поредица от ледени дни започна от петък миналата седмица и се очаква до продължи и през следващите 3 дни, като днес е най-студеният ден от тази поредица. А ако облачността се разкъса и небето се изясни напълно, температурите ще паднат още повече.

В края на седмицата – петък-събота, се очаква времето у нас да е под влиянието на нов средиземноморски циклон, който обаче ще доведе до нахлуването на по-топла въздушна маса и това пък от своя страна ще вдигне температурите.
Kmeta.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.