Спират от движение старите тролейбуси във Варна

Старите тролейбуси ще бъдат спрени от движение от утре – 20-ти март, съобщиха от „Градски транспорт“ ЕАД. Мярката се налага по препоръка на кмета Иван Портних, заради инцидента от сряда, когато тролейбус се подпали на Аспаруховия мост.
„Като община направихме всичко необходимо Варна да получи 100 нови превозни средства за градския си транспорт – 70 автобуса и 30 тролейбуса. Те покриват изцяло съществуващите линии, затова препоръчах на ръководството на „Градски транспорт“ обслужването на всички тролейни трасета да бъдат изпълнявани от новите машини“, заяви Иван Портних.
Той припомни, че част от старите тролейбуси вече са продадени на други общини, а доставката на новите е дала възможност за възстановяване на две тролейни линии в града. „Важно е максимално бързо да бъде приета и новата транспортна схема на Варна, за да има по-ефективна експлоатация и на новите автобуси и цялата старата техника да остане трайно в депата“, допълни Иван Портних.
Кметът изказа благодарност на шофьора на авариралия тролей Динко Динков и на кондуктора Ивайло Йорданов, които са реагирали бързо и професионално при инцидента и успешно са евакуирали пътниците. Двамата служители на „Градски транспорт“ ще бъдат наградени. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.