Спешен ремонт на „Лудогорец арена”, включително и на трибуна „Моци”

Спешен ремонт започва на стадион „Лудогорец арена”, стана ясно от гласуваната също по спешност днес на заседанието на Общинския съвет в Разград докладна записка за това. Това се налага заради изискванията на БФС, а и УЕФА, на които трябва да отговаря съоръжението, за да има лиценз да приема мачове от „Б” и „А” група на републиканския шампионат, както и мачове от европейските клубни турнири.
Оказва се обаче, че сключеният преди пет години договор стадионът /общинска собственост/ да бъде обект на съвместна дейност между Община Разград и ПФК „Лудогорец 1945” изтича след две седмици – на 08.02.2016 година.
За да отговори стадион „Лудогорец арена” на изискванията за лиценз, трябва да се извършат неотложни ремонти, но това може да стане, само ако се удължи срокът на договора за съвместна дейност между общината и ПФК „Лудогорец”, стана ясно по време на обсъждането на докладната. Предложението бе договорът да се удължи до 30 юни 2017 година.
1234 (861 x 615)Тук прескочиха искри между общинския съветник Стоян Димитров и кмета Валентин Василев старото ръководство на общината нарочно ли е забавило стартирането на обещаната процедура за концесия на стадиона или пък новото ръководство е „проспало” факта, че настоящият договор изтича след броени дни и това може да се окаже препъникамък в бъдещето на „Лудогорец”.
В крайна сметка, в името на това, да се осигурят максимално подходящи условия на ПФК „Лудогорец” да се справи с предизвикателствата, бе решено договорът да бъде продължен до 30 юни 2017 година, като така се гарантират възможностите клубът да получава нужните лицензи. А през това време да извърши необходимите, а и неотложните ремонти, за своя сметка.
Оказва се, че освен задължителните ремонти и освежавания: полагане на хидроизолация на входа на сектор „В”; ремонт на двете кабинки за продажба на билети на сектор „В”; ремонт на фасадата на централната трибуна; ремонт на старите съблекални, на стаята на съдиите и на възстановителния център в сектор „А1”; на вътрешните огради и пътеводи; на металната стълба към ВИП-зоната; ремонт на вратите на аварийните изходи на всички сектори; ремонт на ТВ студиото, командната зала и металното стълбище към тях; на колекторите за осветлението, ремонт и пребоядисване на всички портални врати на стадиона, от сериозен ремонт се нуждае и… трибуна „Моци”, която е протекла.
IMG_2299-860x400Там първо трябва да бъдат демонтирани седалките от първите 10 реда, да се положи нова хидроизолация и тогава седалките пак да бъдат върнати по местата си. Ще бъде
подменен и окаченият таван в коридора на трибуна „Моци”.
Преди да гласуват с пълно единодушие спешната докладна, внесена на заседанието от председателя на Постоянната комисия по управление на общинската собственост Наско Анастасов, общинските съветници изрично уточниха, че ремонтите ще извърши ПФК „Лудогорец 1945” за своя сметка. Анексът към договора за съвестна дейност между общината и футболния клуб ще бъде подписан най-късно до 6 февруари 2016 година със срок на действие до 30 юни 2017 година.
А през това време общината ще трябва да придвижи процедурата за отдаване на стадиона на концесия.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.