Социалистите са се прицелили в правителството

Идната седмица започваме консултации с колегите, за да формулираме темата на вота на недоверие към правителството, който ще внесем веднага след това, заяви пред журналисти в Разград народният представител от БСП Георги Свиленски. Според него има богат избор на теми за вота – здравната, образователната или съдебната реформа. И не само тези сектори, важното е да „освободим страната от това вредно и опасно управление“, заяви Свиленски.
Колегата му Стоян Мирчев прогнозира, че по време на дебата и гласуването, ще си проличи дали ДПС ще продължи да бъде прикритият партньор на ГЕРБ в парламента, а според Свиленски – това ще помогне и на реформаторите да се идентифицират дали са управляващи или опозиция.
Георги Свиленски и Стоян Мирчев бяха на обиколка в Лудогорието – срещнаха се в Кубрат, Исперих с активисти и симпатизанти на партията. В Разград към тях се присъедини и Филип Попов. В Исперих хората се вълнували от новия образователен закон, новите данъци, замисляни от финансовия и здравния министър, пенсионната реформа и промените в социалната сфера. Към тях кубратчани прибавили и винетките – вероятно провокирани от „чудесния път между Кубрат и Разград“, иронизира Свиленски позицията на регионалния министър Лиляна Павлова по темата.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.