Сотир Цацаров: Няма да подам оставка!

Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че няма да се поддаде на натиск и няма да си подаде оставката. Той обаче допълни, че живеем в свободна държава и уважава правото на протест на всеки.
„Няма да си подам оставката. Право на всеки е да протестира, да иска оставки и да се аргументира“, каза обвинител №1 пред bTV. Цацаров обяви и че няма да отиде при протестиращите, за да чуе техните аргументи, защото има достатъчно други ангажименти.
Главният прокурор отрече да води война с правосъдния министър Христо Иванов. За проверката, започнала по медиен сигнал срещу правосъдното министерство, той обясни, че е насочена срещу длъжностни лица, а не срещу министъра. „Ако някой твърди, че проверката срещу правосъдното министерство е насочена срещу Христо Иванов и реформата, се лъже“, каза още Цацаров.
Главният прокурор коментира и доклада на парламента за КТБ. „Как стана така, че тези, които приеха доклада в парламента, заметоха истината и написаха че КТБ е съществувала като пирамида?“, попита той. Цацаров зададе и въпроса дали някой се съмнява, че КТБ е било най-гледаното бижу на властта, която си го е гледала добре. В моя мандат смятам, че делото ще стигне до съд и няма да бъде прикрито нищо“, беше категоричен главният прокурор.
Главният прокурор коментира и промените в Конституцията. Той обясни, че не може да приеме популисткия подход към съдебната реформа и отсече, че системата не може да бъде променена с лозунги. Цацаров прогнозира, че измененията в Конституцията няма да съберат нужната подкрепа в парламента. Той предрече, че в най-добрия случай промените могат да бъдат приети около Коледа.
„До броени дни обвинителният акт срещу бившия депутат от ДПС Христо Бисеров ще влезе в съда“, обяви още главният прокурор. Той обясни, че прокуратурата няма нови данни за братя Галеви, въпреки информациите в медиите къде се намират те. „Задържането на хора като братя Галеви може да се осъществи по реда на международната правна помощ. Ако има наистина данни, а не публикации, ще се задействаме“, каза Цацаров.
„В прокуратурата има некадърници, определени некадърници. Има много шлака, която с течение на времето трябва да изтече“, каза още обвинител №1. /Dnes.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.