Служители на ГДБОП разкриха организирана престъпна група за трафик на хора

Специализирана полицейска операция е проведена на 25 март 2016г от служители от секторите за борба с организираната престъпност в Пловдив, Пазарджик и Смолян, съвместно с разследващи полицаи от ГДБОП и служители на ОДМВР – Пловдив, под ръководството на Специализираната прокуратура. На територията на Пловдив са предприети действия с цел разкриване, пресичане и пълно документиране на престъпната дейност на участници в организирана престъпна група, ангажирана с набиране, транспортиране, укриване и приемане на жени за сексуалната експлоатация.
В хода на процесуално-следствените действия, в два хотела на територията на града са установени седем проституиращи жени, жертви на трафик на хора с цел сексуална експлоатация. Те са разпитани като свидетели и пострадали, включително и пред дежурен съдия от Специализирания наказателен съд.
В процесана действията по разследването са иззети 16 мобилни апарата, множество сим карти, визитни картички, ползвани за комерсиализиране на дейността. Иззето е и наркотично вещество – бучка бял прах, реагирал при наркотеста на амфетамин.
Задържани са четирима мъже – В.Г. (39 г.), Р.К. (38 г.), А.П. (45 г.). и Х.Г. (24 г.). Наложена им е постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Работата по случая продължават служителите на сектор БОП – Пловдив, Пазарджик и Смолян под прякото ръководство на наблюдаващия прокурор от Специализираната прокуратура.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.