След акцията в ТВ7: зам.-шефът на СДВР и началникът на Шесто РУ хвърлиха оставки

Поради недостатъчно добра координация и планиране на полицейските действия от страна на заместник-директора на СДВР старши комисар Радослав Сотиров и началника на Шесто РУ комисар Иван Пепелджийски, вицепремиерът и министър на вътрешните работи прие подадените от тях оставки.
По-рано днес министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова се запозна на място в офисите на ТВ7 със ситуацията, възникнала около появата на полиция при оказване на съдействие по изпълнително дело. Тя се срещна с журналисти от медията и се запозна с хронологията на полицейската работа. При превишаване на права или прекомерност, ще има и последици, увери на място министър Бъчварова.
Веднага бе стартирана детайлна проверка на полицейските действия. „Смятам, че има превишени мерки, които са създали напрежение“, коментира тя и изказа съжаление за това, което са преживели журналистите.
Проверката ще продължи до изясняване на всички детайли. „Призовавам политиците да не спекулират със случая“, коментира вътрешният министър и напомни, че всички са равни пред закона. Нашето желание е да защитим интересите на държавата, но, от друга страна, и правата на журналистите и гражданите, посочи министър Бъчварова. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.