Слави с ултиматум към бъдещите народни представители

Няколко дни след като 43-то Народно събрание беше разпуснато с указ на президента Румен Радев и по този начин напълно отпадна възможността референдумът, организиран от „Шоуто на Слави“ да бъде разгледан от депутатите, шоуменът излиза с отворено писмо във връзка с предстоящите предсорчни парламентарни избори.
В него той заявява, че поведението на политическата класа е недостойно:
Нагли. Самозабравили се. Самодоволни. Отвратителни. Направих всичко, което предполагат и дават като възможност законът и моралът.“ А замитането на резултатите от референдума и волята на толкова много български граждани, по думите на Трифонов са „победа над собствения си народ“.
Трифонов се обръща и към следващия парламент, чийто ангажимент е безусловно да приеме волята на народа, изразена на референдума. Той поставя и ултиматум следващият парламент да приеме резултатите от референдума в срок от две седмици, след което да се разпусне, за да се проведат нови избори според правилата, пожелани от народа.
Иначе, както се заканва лично Слави Трифонов, той ще дойде пред Народното събрание, за да потърси своите граждански права. Също такъв срок поставя и за съответните законодателни инициативи.

Ето и пълния текст на отговореното писмо на Слави Трифонов без редакторска намеса.

Толкова много красиви неща имаме като народ – музиката, природата, историята, таланта, децата… Излишно е да ги изброявам. Но има две неща, които си нямаме – справедливост и достойни личности, които да управляват държавата. Много тъжно, нали?!
Такава енергия покрай този референдум! Дали съм очаквал да е така? Не. Много мразя изненади, но тази беше толкова хубава. Три милиона и половина гласували. Изумително! И отсреща – цялата политическа класа. Избрани от хората и най-нагло застанали срещу тях. Нагли. Самозабравили се. Самодоволни. Отвратителни. Направих всичко, което предполагат и дават като възможност законът и моралът. Не като някакъв с поредните политически амбиции, а като един от многото. И между другото така се и чувствам. Един от многото.
Въпросната политическа клика, с различните си представители, заедно със слугинските им медии, в хор пееха, че това е мой политически проект. А сега в хор си траят, смятайки, че този референдум ще бъде забравен.
Е, няма как да стане. Защото е ужасно несправедливо, непочтено, долно и аз не мога да приема, че една шепа комплексирани некадърници ще се чувстват победители над собствения си народ.
И тъй като аз не мога да си позволя да бъда различен от това, което съм, като един от многото, с много гняв ще ви кажа следното:

Дами и господа политици,
вие не можете да пренебрегнете решението на собствения си суверен. Колкото и да сте безсрамни. Единственият ангажимент и задължение на следващия парламент е безусловно да приеме волята на народа, изразена на референдума:
– мажоритарен избор в два тура
– намаляване на партийната субсидия на един лев
– задължително гласуване на избори и референдуми.
След приемането на тези закони новото Народно събрание е длъжно да се разпусне, за да може народът да избере своите представители така, както пожела.

Затова ще направя следното:

Първо.
Давам на новия парламент две седмици от свикването му да започне конкретна работа по приемането на решенията на народа от референдума. Ако за две седмици вие не започнете работа по този въпрос, в началото на третата седмица аз ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да си потърся гражданските права.

Второ.
Ако постъпите правилно и в този двуседмичен срок започнете работа по промяната на законите, съобразно решенията на референдума, след това ви давам два месеца да приемете новите закони. Два месеца е достатъчно време да прецизирате и приемете конкретните законодателни решения.
Ако след този срок, вие не сте ги приели и не сте ги превърнали в закон, а само сте симулирали работа, отново ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да отвоювам гражданските си права.
Това ще направя сам.
Какво ще направят другите два милиона и половина, които мислят като мен, не знам.
Но знам, че „Съединението прави силата.“
За мен обратното броене вече започна.

Слави Трифонов – един от многото.

Сross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.