Скъсани далекопроводи оставиха 117 населени места без ток

Населените места без ток след усложнената зимна обстановка от вчера са 117. Близо 23 000 абонати са засегнати. Основна причина за проблемите с електрозахранването са скъсани далекопроводи. Това заяви енергийният министър в оставка Теменужка Петкова по време на извънреден брифинг.

Тя уточни, че най-много проблеми има в Добричка област. Там има паднал много сняг и екипите на електроразпределителните дружества трудно достигат до скъсаните далекопроводи. Товарът в енергийната система вече е спаднал до 6500 мегавата, което е в рамките на нормалното.

По думите на министъра на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова в Бургаска област остава най-усложнена пътната обстановка. До самият град се стига през обходния маршрут през Елхово и Средец, тъй като магистрала „Тракия“ остава затворена между Карнобат и Бургас. Петолъчката също е затворена.

„Почти всички пътища са отворени, дори и за камиони. До края на деня ще пуснем за движение и магистралата „Тракия“. Всеки момент трябва да отворим пътя Добрич-Варна“, заяви Павлова.

62 души са били изведени от колите си тази нощ, след като са закъсали. Към момента обаче няма бедстващи хора.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.