„Синя България“ поиска оставката на Баждеков

Националният клуб на привържениците (НКП) и тръст „Синя България“ излязоха с обща декларация, в която изразиха възмущението си от изпълнителния директор Константин Баждеков. Причината е проблеми с билетите за финала за Купата на България срещу „Черно море“ на 30 май в Бургас и за изминалия мач срещу „Славия“ в А група.
Според привържениците „неадекватно ниската заявка за билети за финала за купата създаде напрежение между привържениците на „Левски“ при продажбата и разпределението им“.
Освен това са били спрени от продажба билетите на цена от 1 лев за деца под 18 години. „Това е в нарушение на изрично решение на Управителния съвет на клуба. Нарушението, извършено в този случай от изпълнителния директор, е самоуправство и нарушение на устава на ПФК „Левски“, за което той носи отговорност пред акционерите му“, се казва в декларацията.
Третият упрек към Баждеков е, че за мача със „Славия“ са били свършили билетите за Сектор Б, без да е запълнен капацитетът му.
„За всичко това отговорността пада върху Константин Баждеков и очакваме той да я поеме. В случаи на ново самоуправство или грубо погазване на интересите на хилядите привърженици на „Левски“ двете организации ще поискаме официално неговото отстраняване от „Левски“, завършват от НКП и „Синя България“. /КРОСС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.